RİBALAR

03.05.2024 176

Okul psikolojik danışmanı olan tüm okullarımızın tamamında Rehberlik İhtiyaç Belirleme Anketlerinin (RİBA) uygulanması gerekmektedir.

RİBA her okul kademesine göre (okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise) farklı düzeyde hazırlanmıştır.

·        Her soruda A ve B olmak üzere iki ifade verilmektedir. Sorulara yanıt verirken iki rehberlik hizmetinden hangisine daha çok ihtiyaç duyulduğu işaretlenmelidir.

İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenci, öğretmen ve veli formları; okul öncesi kademesinde ise öğretmen ve veli formları düzenlenmiştir. İlkokul kademesinde sadece 3. ve 4. sınıf öğrencilerine formlar uygulanacaktır. Veli ve öğretmen anketleri ise diğer kademelerdeki gibi tüm okula uygulanacaktır.

·        Öğrenci, öğretmen ve velilerin %30'una  uygulanması yeterlidir.

İlgili formlara ulaşmak için tıklayınız;

veli_okul_oncesi.pdf

ogretmen_okul_oncesi.pdf